torsdag 22 november 2007

Kronisk Kak-oman?

Mmm nu har jag varit och rotat igenom mitt "godisskåp" och jag hittade såååå goda kakor!! Smördegskakor med chokladcreme spritsat ovanpå.. Åh va gott, tyvärr är de numera slut. Kvar i skåpet finns bara bondkakor, strössel och dipmix, men fullt så desperat är jag inte riktigt än. Det känns som om jag är en Kak-oman, har blivit beroende av kakor på sistone, vilket jag aldrig åt förut! Dessutom har ju jag och Johan kommit överens om att vara nyttiga 24:e nov - julafton, så då har jag passat på att frossa i mig allt snask vi har hemma, kanske inte så bra - nej. Det är konstigt det här med ammningen.. Jag bokstavligt talat vräker i mig mat och snask som aldrig förr, och ändå går jag inte upp i vikt! Hur motiverad blir man då till att träna och äta nyttigt!?? Doh! Sen kan man ju inte rå för att alla man hälsar på bjuder på så sjukt goda frestelser, som mintchocklad;och ananastårtorna hos Camilla på barn klädespartyt häromdagen, eller chokladkakorna hos Erika i föräldragruppen igår? Hmm från och med söndag blir det skärpning fram tills jul, hoppas det går vägen! Från det ena till det andra så fick Ted sin första vaccinsprutaBvc igår. Han sa knappt ett pip, brydde sig inte i det. Men inatt har han varit väldigt gnällig, och benet är lite bulligt efter sprutan, stackarn. Efter bvc igår var det lunch hos Erika, Lina var inte med, för Erika portade henne för hon var sjuk.. Hihi, inga bacillusker innan dopet så klart!! Alla tjejerna ska ha dopen i rad nu, jag var först med att få det överstökat, skönt! Fenix och Emmie är ju såå söta lägger upp varsin bild på dem, + en bild på hur cool Ted ser ut när han somnar på mig! ;)Nej nu måste jag klura ut vad jag ska ha för tackkort till dopet. Tjingeling!

måndag 19 november 2007

Dopet avklarat! (långt)

Nu är äntligen dopet, tillsammans med min nervositet - över! Allting gick så bra och verkligen över mina förväntningar! Snacka om att jag var ett nervrak ungefär ons-lör, tur att folk stod ut med mig! Jag hade ju sådan tur att moster Ulla och kusin Alex redan kom på torsdagen, och de var dem som hjälpte mig igenom allt, utan dem hade det inte alls blivit lika bra. Johan - som (dålig tajming)var på personalfest hela fredagen, kunde ju dagen innan dopet inte hjälpa mig med något på grund av sin frånvaro. Redan på morgonen på fredagen började dopbestyret. Vi tog en promenad till patorsexp. och fick nycklarna till sockenstugan, så vi snabbt kunde planera dukning samt det som fattades. Sedan åkte vi till Svärdsjö och hämtade frallor och handlade lite dricka och sånt.
Tillbaka till sockenstugan och dukade, vilket bara det tog 2-3 timmar. Man får ju skylla sig själv att man bjöd så många! Tur ändå att "bara" 60 st kom! Efter det var jag, Ulla och Alex ganska så trötta o vi gick och lade oss i tid. Jag somnade dock inte förrens efter klockan 2, gick igenom dopet i huvudet. Vet inte varför jag var så nervös, allt gick ju så bra! På morgonen åkte jag och Ulla upp till sockenstugan tidigt och gjorde i ordning 120 mackor på ca en timme!! Snacka om proffs! Hihi. Johan och Alex hämtade tårtorna från Trollnäs pensionat som var jättefina och prisvärda! Sedan åkte vi hemåt igen och fixade i ordning oss och Ulla var så snäll att hon gick tillbaka till sockenstugan och donade i ordning tillsammans med mamma det sista med kaffet och sånt. Sen plötsligt stod vi där; jag, faddrarna och Johan med Ted i sin fina dopklänning, väntandes på att få gå in i kyrkan. Jag kände mig så knäsvag, o hoppades på att allt skulle gå vägen. Ida läste evangeliet i kyrkan och Hasse hällde vattnet i dopfunten, det var nog lite nervösa med, men inte lika som jag, Johan bara flinade och jag visste inte vad jag skulle fästa blicken på! Jag såg nog lite halvgalen ut, irriterade mig på att Teds dopklänning inte hade fint fall utan Johan höll den ihopknölad.... haha. Efter 20 minuter var det klart, och pust och stön så var den ena delen avklarad. Efter att vi samlats i sockenstugan och jag sagt några ord och varsegod, så kändes allt bra. Skönt. Fikat gick superbra, jag var så nöjd över hur allt blev! Presentöppningen blev lite rörig, men OK. Ted fick så himla mycket fina presenter, och inga dubbletter heller... (inte för att det spelat nån roll!)Fick jättemycket hjälp av släkten att duka av när allt var klart o det gick så fort! Är så oerhört tacksam över all hjälp!!
Efter dopet blev det en oplanerad middag hos mig med Syster och Iain, Alex, Mamma. Pappa, Julia och alla mostrar + respektive, sammanlagt 13 personer, och även denna gång blev jag servad från alla håll och Ulla och Bosse gjorde maten. Jättegott och lyckat att jag fick träffa släkten ordentligt! Fick dessutom ljushållare, handdukar och lakanset i presenter av mostrarna o resp. Så tacksam för allt! Sammanfattningsvis var hela helgen lyckad! Tänk var Ted var snäll och skötte sig exemplariskt! Bara nöjd eller sovandes! Han är så underbar!
Trött och med svullna ögon på söndag morgon skjutsade jag Ulla och Alex till tåget och passade på att träffa Elin och Jonas innan de åkte tillbaks till Gotland. Jätte trevligt morgonfika och promenad hos Elins mamma. På em åkte jag Johan och Ted och firade Johans bror Daniel som fyllde 37. Avslutade dagen med pizza. sen däckade vi nöjda av i sängen vid 23.
Övrigt så blev idag Ted 3 månader och han blir ju större för var dag! ;) Nytt senaste veckan är att han börjat dregla jättemycket, speciellt när ha leker, men det sa mamma att jag också gjorde, långt innan jag fick tänder. Gamla barndomskompisen Åsa och hennes 6-månaders Lisette var här idag med och hälsade på. SÅ söt!
Vi har även här hemma upptäckt att en husmus håller på att ta sig in i vårt hem :p Uppdaterar om detta i nästa inlägg!

söndag 11 november 2007

Vintertider

Nu känns det som vintern har kommit. Snön ligger kvar och det är mörkt på eftermiddagarna. Det är lite sådär mysigt, man får tända ljus och krypa ner under en filt i soffan utan att behöva ha några ursäkter. Hösten var helt okej ända tills man ställde om klockan, då blev det så mörkt helt plötsligt, och hu då vad trött man blev. Men nu när det är snö så lyser det ju upp lite grann, även om vädret är sisådär. Man återfår lite energi åtminstone. Igår var det Johans första fars dag, och kvällen innan var han ute på byn och nattsudda så han låg och sov på soffan på morgonen. Ted vaknade tidigt så jag gjorde i ordning "frukost på soffan" istället för sängen, och det var lite svårt att väcka honom men det gick tillslut. Efter morgonpinkningen åt vi farsdagsfrukosten och Johan fick ett sött farsdagskort av Ted. Sen tog vi en förmiddags promenad ut på byn. Det var mysigt, sådär "mamma-pappa-barn-igt". Vi gick till Coop och handlade ingridienser till smörgås tårta, och det blev lagom dyrt kan man säga. Hmm. Jag lagade smörgåstårta och sen kom mamma, pappa, julia och Johans pappa och vi firade farsdag med lite smörgåstårta och mumsmums med kaffe. Den blev oförskämt god, min schacksmörgåstårta. Jag börjar nog bli något av en expert. Hehe. Om det inte vore att närmare 60 pers (!!!) kommer på dopet hade jag ju kunnat lagat en sån själv!
Nu börjar jag bli ruskigt nervös inför dopet, men jag har ändå kommit på att jag har hyfsat koll på läget. Jag har beställt källarfranskor på Ica Supermarket i Svärdsjö, så vi kan göra lite egna smörgåsar. Sedan har jag beställt färdiga tårtor från Trollnäs pensionat, som jag fick till ett ganska bra pris faktiskt! Tack och lov för att jag tog det beslutet, så jag slapp den ångesten med att baka själv! Har ringt till företaget som tillverkar mina dopservetter och de lovade att servetterna skulle komma innan helgen. (annars j-vlar) Mamma stod ju för Teds underbart söta dopklänning som jag provat redan en gång. Underbar! Sedan har Johans mamma köpt en kostymdress han ska ha på sig efter dopet, också ursöt! Jag och Johan ska shoppa outfits på onsdag i stan som vi också får sponsrade, och sedan ska jag fixa håret hos Ida på kvällen. Sedan ska jag bara klämma in en dag för inhandling av övrigt, dvs pappersdukar, värmeljus, kaffe, pålägg till mackor, med mera... Jag tror jag har läget udner kontroll! Det enda som oroar mig är själva cermonin, har inte så mycket koll, och prästen sa vi skulle komma 10 min före! *glup* Hoppas allt går bra. Tänk va mycket planering det ska vara med ett dop, trodde det skulle vara så enkelt men tji fick jag. Håll tummarna för att jag överlever kommande helg nu!
Oj, det var mycket dop-prat, antagligen helt ointressant för utomstående. Ted ligger o sussar i sin vagn nu, vi tog en promenad även idag. Det var lite kallt, men det är ju bara att klä på sig. Det snöar lite, men det är lugnt, nu har jag ju tom 2 st regn/snöskydd eftersom jag hittade det gamla direkt efter jag köpt det nya... *doh* 200 spänn åt h-lvete.
Delar med mig lite vintriga kort m.m. Har tagit lite fina kort på baksidan av huset, går att jämföra med ett höstkort från baksidan av huset tidigare i denna blogg.

tisdag 6 november 2007

En massa besök

Idag har Ted (och vi) haft besök hela dagen nästan. Först kom mina jobbarkompisar Sanna och Maria och hade med sig presenter från jobbet. En söt tröja och ett bestickset. Jag hade bakat kladdkaka (som är standard nuförtiden) och vi åt det med glass. Mums. Det var så kul o sitta och snacka skit med dem och höra alla uppdateringar o skvaller från jobbet. Stämmningen verkar vara i botten på jobbet just nu, med nerskärningar och extra jobbuppgifter. Men ändå längtar jag efter att jobba! Saknar alla jobbarkompisar så! Nästan alla e ju så underbara, saknar gemenskapen. Men tiden kommer väl gå fort, så snart är man väl tillbaka o slavar o gnäller igen. Senare på dagen löstes Sanna o Maria av med Anna o Duven som han också fick en fin tröja av och strumpor som han verkligen behövde! de stannade ett tag i vi kikade på Grannfejden, åh herregud va folk kan bråka om småsaker! Adde kom också hit o nu håller Johan och han på med tapetseringen uppe. De är så duktiga så. Hoppas det blir klart någolunda innan dopet. Då blir det en saloon uppe med bar och allt!
Tänk vad mycket vi har gjort i huset sen vi flyttade hit. Snart är det dags för en omvärdering så vi kan bli av med lite av topplånet.
Nej nu ska jag ta och beställa en fototapet till hallen uppe. Imorrn ska vi åka till stan o träffa diverse folk.
Puss och kram

söndag 4 november 2007

Ja just ja det var Halloween

Nu är vi nyss hemkomna från en promenad ute i snöblasket. Johan var för en gångs skull också med och promenderade, för han har officiallt gett upp renoveringen uppe för den här helgen. Det var tydligen ingen höjdare att tapetsera så han behövde en paus. Vi tog en sväng till affären och har handlat lite snask och dessutom ska vi ha lite minijulafton idag med skinka, jansson och julmust. Det blir gott och man hinner inte bli trött på det för det är ju ett tag till jul i alla fall. Vi ska titta på Stardust idag, nån fantasyfilm med bla Michelle Phiffer, hoppas det är bra! Ted ligger fortfarande o sussar i vagnen, fast inomhus då... Han växer o blir större för var dag. Idag var han jätteduktig och kunde lyfta på huvudet länge när han låg på mage, och han protesterade inte så mycket heller! Så duktig så! Ska på en extra tid till BM i morgon och kolla vad hon tycker om hans huvudform och om hans torra hud/hudutslag. Det känns som att när det ena går över kommer det andra.. Förkyld-Torsk på tungan-Förkyld-Skorv-Jag förkyld-Torr o röd hud-Platt huvud... Ja hmm.. ska det bli nån ordning på Ted tro?? ;) Vi skulle mäta och väga i morrn med när vi ändå skulle dit, blir kul o se vad han kommit upp i nu!
I helgen har vi hållt oss hemma. Halloween och Allhelgona har vi knappt märkt av eller brytt oss i förutom Johans brorsbarn som kom hit utklädda och ville ha godis. Man är ju som en liten bubbla så man tänker inte så mycket på högtider och sånt just nu. Men jag skickar i alla fall en tanke till Erik, Sockan och mormor där upp i himlen eller var ni är, och hoppas ni har det bra.
Johan har fortsatt med renoveringen uppe, målat taket och börjat med tapetseringen. Jag har försökt städat lite, dammsugt och torkat golv och gått o småplockat. I fredags var det idolkväll med italiensk hemmagjord pizza och några glas rödvin. Gav Ted urpumpat + ersättning under kvällen och natten och han sov jättebra! Ska nog börja ge ersättning en gång per kväll framöver så han blir mätt så han sover. Det började snöa på kvällen och helt plötsligt blev det ett snölandskap ute istället för grå höst. På morgonen kände jag mig så pigg och glad för det var så vitt och ljust ute! Ida och Svante kom förbi på kvällen och vi åt pizza igen (denna gången köpt) och tittade lite på teve. Sedan åkte de vidare för att dansa på Tängergården. Johan gick och basta hos Henka, och jag var trött så jag stannade kvar hemma och kollade på Bingolotto utan lott.
Ted sov superbra inatt, rekordlänge 6 1/2 timme. Skönt för honom och mig! Nej, nu ska vi mysa till det med film och godis! Kram