torsdag 20 december 2007

Ted 4 månader igår

Igår blev Ted 4 månader, och det känns som att tiden har gått så fort! Nyss låg han ju där i min mage! Samtidigt känns det som att man känt honom så länge, att han jämt funnits i våra liv! Tänk vad mycket omtumlade känslor och saker man varit med om de senaste månaderna. Ibland känns det jobbigt och frustrerande när man inte får sova el aldrig nån tid över, men vilken lycka och glädje man har över den lilla Teddybjörnen! Ted har många smeknamn, lilla grodan, grisen, korven m.m. Men mest blir det väl Teddy.
Smakportionerna med gröt går bra, lika med att öva på mage. Men nätterna är fortfarande jobbiga och skrikiga, det är nästan som att han skriker i sömnen ibland och verkar lite rädd, eftersom han aldig är så på dagen. Lite snorig är han ju med så det kan ju påveka hans humör! Bm tror att det beror på övertrötthet, och jag gör allt i min makt att försöka få honom att sova så mycket som möjligt på dagen, mend det är ju inte så lätt! Inte så kul att promenera när det är 15-20 minusgrader heller... Men idag var det bara - 5 så vi tog en liten prommis, men jag har nageltrång så jag klarar inte av att gå så långt, det värker! Aajjaj.
I Tisdags fyllde Julia 7 år och vi var där och firade, åt tacos och tårta. Gott! Julia fick en stor legoborg av mamma och pappa och Johan var ju såklart jätteglad över detta och satt och hjälpte Julia hela kvällen. Mamma provade att lägga Ted på mage att sova och då sov han jättebra. Vi åkte hem vid 20-tiden och Ted sov sedan ändå till 01:00, men jag vände ju honom till rygg när vi gick och lade oss för säkerhets skull. Ska prova att ha han lite på mage på dagarna i alla fall när jag har koll på honom.
Igår var föräldragruppen här, och vi hade lika trevligt som vanligt! Alla har blivit så stora! Helt otroligt vad fort det går. Vi åt pizza, det var skönt för jag orkade inte laga i ordning nått, är så himla trött just nu. Det är ju typiskt att Ted ska vara så här dryg på nätterna innan jul så man är för trött för att städa och pyssla på dagarna. Han påverkas säkert av att jag ite är på världens bästaste humör heller... Skulle inte förvåna mig om han lugnar ner sig efter helgerna.
Idag ska jag åka in till stan när Johan kommer hem och snabbshoppa, Anna följer med för hon behövde också komma in och köpa nått till sin Johan. Tur att barnbidraget kom idag, det behövdes. Dessutom får jag en liten retroaktiv löneförhöjning imorgon också, inte mycket, ca 1500 men det får gå till sista julklappsinköpen på lördag!
Nu ska jag försöka tvätta och plocka unan lite för Ted ligger och sover i vagnen, förhoppningsvis ett tag till!

Bilderna: 1. Ted äter gröt, 2. Julias kalas 3. Ted lipar med Emmie ;) 4. Emil och Emmie 5. Fenix i knät på Maria 6. Ted övar på mage!!

söndag 16 december 2007

Årets sista 25-årskalas

En kort uppdatering..
I år har det firats mycket 25 åringar och igår firade vi Robert, antagligen sista 25-års kalaset man är på i år i alla fall. Mamma hade Ted så jag kunde vara med, ett tag i alla fall. Vi började med och bowla, vi tjejer var bäst såklart, Ida vann jordskredsseger. Sedan åt vi middag på skandic, riktigt gott men jag o Johan var båda riktigt kass i kaggen idag så nått lurt var det nog med maten. Ted var såklart skogstokig och skrek som få, så jag åkte hem vid 22-tiden, och då blev han ju lugn såklart. Ted är så gnällig och förbannad nu på kvällarna så vi är så matta! Idag myste vi och gjorde i ordning god mat när Ted somnat, och lagom till vi tänt ljus och precis skulle sätta tänderna i älgbiffen så satte Ted igång och var arg, och han är det fortfarande!! Nu på veckan som kommer blir det premiär för gröt till Ted, hoppas han gillar det!

fredag 14 december 2007

En dålig blogger beklagar sig

Obs. Varning! Det hät inlägget kommer nog bestå av 90 % gnäll!
Ja jag vet, skriver inte så ofta. Jag har inte så mycket tid över, och när jag har det så blir det oftast att jag inte orkar eller glömmer bort. Ted är inne i en jobbig period just nu, dels är han lite förkyld och det gör ju inte saken bättre, och dels är han vaken och är förbannad och hungrig på nätterna. Klockan 5 tycker Ted det är dags att vakna ordentligt, så då ligger han där o flinar. Johan har börjat hoppa in på tidig morgon nu och tagit honom så jag får vila ut lite. Igår gick jag o lade mig kvart över nio, men vad hjälper det när Ted vaknar o är sur/hungrig kl 23, 01, 03, 05:00 vaken till 07:00 mat igen, vaknar 09:00 helt. Det har dessutom blivit en rubbning på dagen nu för det har varit -20 grader ute i flera dagar och vagnen har frusit inne i bakluckan. Då har Ted sovit sämre på dagen pga saknandet av promenader, och sedan blir han övertrött o förbannad. Igår fick JOhan ut vagnen iaf så idag gick vi till macken och köpte julfrimärken. Hoppas jag kommer ihåg att posta dem nu också, har inte skrivit klart dem än.
Åh är så trött och slut och allt kommer efter här hemma, tvätten väller över, diskmaskinen är det ett evigt i och ur plockande, suck!! Dammat har jag då inte gjort sen Ted föddes, tur att vi har ekmöbler så det inte syns! Sen så är det ju julklapps inköpen med... aaaahhh.
Som tur var fick jag upp lite nya gardiner och lite stakar o sånt till första advent, annars skulle det inte vara fixat nånting. Lucia igår märkte jag knappt av, det enda jag gjorde var att åka till Bvc och beklagade mig. Bvc-Karin tyckte synd om oss att Ted fortfarande sover så dåligt, och tycker att nu när han blir 4 mån att vi ska prova gröt på kvällen, så kanske han blir mera mätt. Det ska bli spännande att prova. Han följer då sin kurva och fortsätter växa mycket på längden. Han väger 6680 gram och är 66 cm lång! Inte konstigt att stl 62 känns väldigt litet då! Hehe.
Annars är han ju så go men ligger helst på rygg som en liten Buddha utan några tendenser till att vända sig. På mage är det fortfarande blä att vara, men det går korta stunder. Bvc-Karin sa att jag inte behövde oroa mig och att alla barn utvecklas olika fort.. Jaja, jag vet att man ska tänka så men man kan nog inte rå för att jämföra med andra barn, fast man inte borde...
I övrigt så är jag ganska så trött och slut, vill egentligen bara sova, men det får jag ju inte. Jag bryr mig inte längre hur jag ser ut, mitt hår har börjat trilla av, det ligger hår överallt, jag lämnar ibland nått strå i Teds blöja t.o.m, stackaren. Jag är grå under ögonen, har fått dubbelt så många rynkor som för några månader sen, och magen putar både fram o på sidorna. (Fast ändå har jag gått ner alla kilon)
Känner inte för att hitta på nånting heller, trivs bäst med att sitta med mina skruttiga rosa mjukisbyxor i soffan o apatiskt stirra på teven. Känner ångest inför nyår då mamma ska passa Ted en hel natt (eftersom han inte tar flaskan lika bra nu), vet inte om jag klarar av att vara ifrån honom så länge, jag kanske skiter i allt o firar nyår hos mamma och pappa istället, med ett glas pommac som förra året. Ja tack låt mig slippa göra nånting mer på några månader, jag kommer inte ens ha kul... Åh suck. Hoppas han börjar sova snart, annars kommer det här aldrig gå.
Nej nu måste skriva klart julkorten medans Ted sover. Over & Out

onsdag 5 december 2007

Sagan om husmusen

Det var en gång en liten mus som bodde ute på åkern i Kallmora. När vintern kom och snön sakta började dala ner från himmelen kände sig den lilla musen kall och frusen. Ensam och trött sökte den sig mot ett ljus som sken på långt håll. Väl framme upptäckte musen att det var ett hus! Här kan jag bo i vinter tänkte den lilla musen och kröp ner i ett litet hål ner i grunden av huset. Dagarna gick och musen var aldeles insnöad. Det började kurra i musens mage, och nere i husgrunden fanns det bara grus, och det var ju inte så gott att tugga på. Genom en liten springa i taket kände musen matos sprida sig, och bestämde sig för att försöka gräva ett hål upp till husets kök. Efter många dagars kämpande och krafsande skulle den lilla musen äntligen få lagom plats att ta sig upp i köket. Nu var musen jättehungrig och kände genast lukten av något smaskigt, den letade sig fram mörkret och kom fram till en smaskig korvbit. När musen nöjt skulle ta den första tuggan av den så ljuvligt doftande korven blev allt bara svart.......



























............. Snipp snapp snut, så var sagan om husmusen slut!

måndag 3 december 2007

Inte mycket tid över

För en gångs skull har Ted sovit en längre stund på dagen, så jag har fått lite saker gjorda. Jag hinner ju till och med skriva lite i bloggen! Wow, det är inte mycket tid man har över nuförtiden, hinner knappt sitta vid datorn. Ted vill ju ha så mycket uppmärksamhet som möjligt, och vill helst bara sova när han ligger ute i vagnen eller åker i bilen. Då som ni förstår kan jag ju varken vila eller göra så mycket hemma, när lill-grodan vill leka med mamma hela tiden! Idag har jag lyckats skriva klart dop-tackkorten, så jag ska få iväg dem på lådan till imorgon. Det blir ju lite tajt med både dopkort och sedan julkort, får se om jag orkar skicka efter julkort med bild på Ted eller inte.
Mycket snö har det ju kommit, det var faktiskt 20 minus en morgon förra veckan! Det här området kallas ju inte Kallmora utan anledning, snacka om kyla! Men nu har den mesta snön tinat bort och det är väldigt slaskigt ute. Ted vände sig 2 gånger förra veckan från mage till rygg, men har ännu inte lyckats upprepa den bedriften. Han tycker däremot det är skojigare att vara på mage nu och är ju bra!
Ifredags var mamma barnvakt så jag och JOhan kunde komma ut och fira våran förlovningsdag (2 dec) med middag och mys. Vi skulle gått på bio, men det fanns ingen bra så efter att vi ätit på Olearys gick vi vidare till Kopparhatten en sväng och avslutade med Harrys och hockey. Hemma hade det gått hyfsat bra, Ted lite gnällig, men sov när vi kom hem. Efter det har han sovit bättre på nätterna, efter att ha varit ganska hopplös i 2 veckor efter dopet.
På lördagen passade mamma också Ted på förmiddagen så jag kunde åka till Citygross och storhandla. Helt underbart att gå omkring i lugn och ro ensam och handla. Sedan på eftermidagen gjorde jag andventsfint och jag var själv med Ted hemma på kvällen o kollade på teve medans Johan var på 25-årsfest hos Limpen. 1:a advent blev en "bakisdag" och vi kröp ner allihopa i sofforna med täcken och kollade på film.
För övrigt så han min och Johans "nyttiga fram tills jul" - månad gått hyfsat bra, med några undantag. Jag åt en dajmtårtbit när vi var ut i fredags och Johan sög i sig några turkiska peppar igår, men han var ju bakis så ok då... Nej nu ska jag nog börja laga mat, idag blir det grekisk långpanna... mums! Bilderna; Snö som hängde ner från huset i helgen, Ted "läser på mage, och här nedan lite advetsfint i köket! ;)