onsdag 13 februari 2008

Härligt väder och klädparty

De senaste dagarna har det varit så underbart härligt väder. SÅ skönt att ta promenader ute i solskenet, man får nästan lite vårkänslor, fast att det är massor med snö ute. Igår när jag var ute upptäckte jag att de kört upp längdspår på åkern bakom vårat hus, så idag ska jag försöka åka ut en snabbis när Johan kommer hem från jobbet, det börjar ju bli ljusare ute nu!
Igår var jag på klädesparty Me&i hos Erika i föräldragruppen. Köpte en t-shirt och en body till Ted (på bilderna) Så mycket söta saker att välja på, men man har ju inte råd! Jag funderar på att ha ett eget klädparty till våren här hemma, då kan jag handla lite mer!
Nu ska jag börja göra lite egen mat till Ted istället för att bara ge barnmatsburkar hela tiden. Har varit ganska lat, men eftersom han börjat äta hela portioner på lunchen så måste jag nog vara lite ekonomisk. Idag ska jag mosa ihop potatis, ärter och majs och se vad han tycker om det!
Ted är jätteduktig att vända sig nu, gör det hela tiden! Han har även börjat att "stå" Inte själv men när vi håller honom. Han är så go så!
Min lilla buspojke sover nu för tillfället, så jag ska försöka få nånting gjort innan han vaknar igen.

måndag 11 februari 2008

Örebro, and back again...


Igår kom jag & Ted hem igen efter att vi varit på utflykt till syster Emma i Örebro, tillsammans med mamma och Julia.
Det var många premiärer för Ted i helgen. Fösta gången han var utanför kommunen, första gången han åkte tåg, första gången han åkte taxi, och första gången han åkte buss! Spännande!
Resan gick smidigt dit, vi tog en taxi från tåget till Emma vilket var lite onödigt, för det gick på 250 spänn.
I örebro fanns ingen snö alls, kändes konstigt med tanke på att vi har en hel del i Enviken.
Under helgen myste vi mest och åt god mat, efterrätter och snacks. Den enda ansträngningen vi gjorde var att ta en promenad till Coop och Ö&b och handlade lite. Jag hittade lite ljus och en golvljusstake med mera. Jag hade mer än gärna promenerat tillbaka med, men Julia var trött i benen så de andra insisterade att vi tog bussen tillbaka.
På lördagen hade vi melodifestivalkväll, schlagernördar som vi är. Vi blev ju såklart grymt besvikna över att äckel-Christer Sjögren gick vidare till final! Det borde vara en övre åldersgräns för att få rösta! Hu då. Men Amy Diamond var ju bra, så det var ju till nån tröst.
Men annars var vi belåtna över att ännu ett år få se Kristian Luuk som programledare, samt så dreglade vi lite över söta stå-uppan Björn Gustavsson. Han är ju sååå bra!
På söndagen blev det lite stressigt, eller ja, för mig mest kanske. Emma packade ihop sitt för att dra till Finspång, och på tisdag till Malaysia. Åhh, avis! Efter diskning och lunchning skyndade vi till bussen och tåget. Mamma hade klantat sig och slängt en av biljetterna men det löste sig ändå, det var en snäll konduktör som trodde på oss.
På tåget hem satt vi bredvid en brunbränd mysko kostymnisse, thailändsk tjej, och en svensk/tysk förvirrad gubbe som diskuterade både det enda och det andra, bl.a. om systrarna Grafs tuttar var äkta eller ej, osv... Dessutom sprang det fram och tillbaka ett fyllo i vagnen som varje gång gnällde över att han inte hittade tillbaka till sin plats, och stod och slet i den låsta dörren till lokföraren hela tiden.
Jag satt och fnissade hela vägen hem. Vilka konstiga människor det finns, haha.
Åh äntligen hemma igen, kändes det som. Myste med bubben igår med pizza som vi tog med från stan. Kall Golden pizza är f-n så mycket godare än envikens pizza. Bara så ni vet.
Vi tittade på Sweeny Todd igår, en mycket konstig blodig musikal skulle man kunna säga, med Johnny Depp.
Jag var helt slut på förkvällen igår och ville vila med Ted vägrade somna när Johan nattade honom så jag fick ta över tillslut. Sen sov han ganska bra inatt. Skönt.

Idag ser det ut att bli en riktigt fin dag. Ska ta en promenad snart!
Kram o hej!

måndag 4 februari 2008

Ny månad

Hjälp! Tiden går så fort, jag hänger inte riktigt med! Februari redan, denna månad blir ju Ted ett halvår, aaahhh!! Då måste jag nog fira med tårta. Det är alltid bra att ha en anledning att få äta något gott. Fast nu har jag ju i och för sig utan någon bra anledning och äter lime-cheesecake och klockan är inte ens 10 på förmiddagen. Jaja, så länge jag ammar får jag väl slarva, sen är det skärpning!
Nu har Ted faktiskt varit riktigt duktig och vänt sig flera gånger på plant underlag. Duktig bubbe!
I fredags bjöd pappa med mig på hockey, det var trevligt, förutom läskiga Hammarbysupportrar som kastade glasflaskor.
Näee nu gnäller Ted väldans mycket, han vill någ ta en tupplur, så detta blev ett kort inlägg!
Kramar