måndag 20 oktober 2008

Bara en massa jôll

Just idag är min största fiende en vindrutetorkar-motorarm. Vi går inte ihop helt enkelt. Den hoppar av lite då och då, speciellt spöregn och bäcksvart mörker, som i morse.
Trots att Ted hade väckt mig så snällt i tid, klockan 5 på morgonen, resulterade en felkalkylering av tid till att jag var lite sen till jobbet. Inte nog med det allså så jävlades "ford-jäveln" (som jag döpt om den till) just den
na morgon.
Dagen började allså lite dåligt, och det fortsatte snurrigt hela morgonen på jobbet. Det blev bara fel alling!
Men ibland är det så himla skönt att man jobbar med folk som också är mänskliga, trötta och förvirrade.
Ska ta två tillfällen som exempel på vad som kan göra min dag rolig på jobbet, men om du inte förstår, så misströsta ej, våran humor kan vara ganska låg, och intern med eller hur Linda? (de e låååågt)

Carina och massage-vibratorn

En arbetskompis klagar så smärta i ryggen, varpå Carina säger [citat:] Ska du inte prova den där massage.... vibratorn i soffan? Det brukar kännas mycket bättre då. [/citat]
- Hmm ja visst är det härligt, men det kan man väl ta hemma lite privat eller? ;)

Carina och tandborsten

Jag och Carina rengör en rullstol varpå Carina kommer på den smarta idén att man kan ju använda en tandborste för att rengöra det man inte kommer åt. Det bästa skulle ju även vara att man märkte det på tandborsten så att den inte behövde bli slängd efter varje gång.
Innan jag gick hem så såg jag tandborsten i tvättstugan och såg först inte vad som stod skrivet. Jag tog upp tandborsten och läste att det stod "renbäddning" istället för ex. "rengöring". - Haha, lycka till med den renbäddningen! ;)

Ja... ibland är det inte lätt när man har mycket saker i huvudet.
Jag kan nog ofta ha problem med det, speciellt om man frågar Johan. Dessutom lyckas det poppa upp saker man vill prata om kl 22:35 på kvällen och då blir det då bara suck och stön från Johans sida.
Eftersom jag nog kan titulera mig en "tänkare" så är det ju då ganska skönt att få skriva av sig lite istället för att försöka prata med nån som inte lyssnar.
Min 5-årsdagbok i sovrummet räknas inte, för den har man bara 4 rader per dag på sig att sammanfatta vad som har hänt.
Då skriver man nått i stil med: "Jobbat fm. Trökigt väder. Ted gnällig, somna sent. Jag trött o slut. Fick M idag." Inte direkt så djupt, eller hur?
Då är det ju faktiskt mer givande med bloggen. Ska försöka unna mig mer tid till den, för jag tycker ju att det är så roligt att skriva!!

Till sist ska jag bara nämna att från och med att jag kom hem idag så har jag inget att klaga på!
Maten var klar när jag steg innanför dörren, gott var det med, och nu får jag sitta här o kludda medans Johan nattar Ted. Skönt.
Imorgon blir det möte på banken, för vi ska komma igång med våran badrumsrenovering snart! Wihuu! (och med vi, så menar jag ju johan förståss)
Sedan på eftermiddagen blir det träff med föräldragruppen - längtar!


Dagens..

...låt:
Amy Mcdonald - this is the life
...middag: Lammbog med gräddsås o ugnsbakade rotfrukter
...citat: "
Bä, Bä, Bä" - Ted satte sig på en knapp i en djur-bok, så det lät "bä" upprepade gånger häromdagen. Nu säger han bäääää till allt. När vi idag frågade vad han åt för mat så prickade han ju åtminstone rätt!
...tröttaste: (se bilden)

Linda, jag, Carina


Tack o god natt

onsdag 15 oktober 2008

Kiwi med skalet på?

Imorse vaknade jag som vanligt av Ted's gnäll och lufsade till köket och gjorde välling. Fast det var tidigt på morgonen så tänkte jag på min kladdkaka som det fanns rester av i kylskåpet. Mmm. Hade gjort den med havregryn i igår. Mums. Men jag lyckades i alla fall hålla mig till efter frukost innan jag tog en liten bit till kaffepåtåren.

Jag har kommit på att min dag alltid börjar dåligt om jag inte dricker kaffe på morgonen. Jag blir grinig och trött, och fastän jag inte har ett starkt sug efter just att dricka kaffe, så är det ju så underbart när jag väl dricker det. Jag blir en normal människa då helt enkelt. Antagligen är det bara psykist, eftersom jag kan dricka kaffe på kvällen - gå och lägga mig - sova som en stock! Hehe

Lagom till tretåren kom Anna hit efter hon lämnat ett av sina fyra barn på dagis och hjälpte mig att äta upp resterna av min kladdkaka. Sedan chockade hon mig när jag gav henne en kiwi med att äta upp den - med skal och allt! Men,.. gör man så? Ja, tycker Anna och bad mig även höra med andra om att det faktiskt var vanligt att man gjorde så. Blä tyckte jag och skrattade.
Ted har kladdat med all möjlig mat idag och spridit klet och smulor omkring sig och klättrat upp på bord och stolar i vanlig ordning. Pust

Vid lunchtid idag åkte jag o Ted till stora staden Falun och åt på ChinaThai med Ida. Det var gott och trevligt. Även då med återkoppling till kladdkaka kom in på en diskussion om att kladdkake-SM nyligen avgjorts.Vinnare var ett kladdkake-recept med Marianne-fluff till, allså smält marianne i grädde som man senare vispats. Detta tyckte både Ida och jag lät kanon så det måste provas! Återkommer med ev. resultat framöver!

Johan kom hem nu på eftermiddagen, eftersom hans jaktlag pangat älg färdigt. Det blir mat i frysen i vinter då med andra ord.
Kl 18:55 somnade Ted, kl 19:00 följde en trött Johan samma exempel och däckade av på soffan medans jag tittade på mitt nya favorit program (Ja, jag vet SVT är inte COOL, men men...) Vem vet mest?
Nu ska jag fortsätta slötitta lite på Bonde söker fru och det är nog inte helt omöjligt att jag somnar också.

Dagens..

...låt:
Annas mobil-låt.. "just dance nanan nanana nanana"
...middag: Kyckling, med thaigrönsaker och äggnudlar (Ja, jag vet, smart va efter att ha ätit buffe på Chinathai till lunch..? Dé é planering dé)
...citat: "Jo, men alla vitaminer sitter ju i skalet" - anna vid kiwi-slukningen

God natt




tisdag 14 oktober 2008

Nystart!

Ja, jag vet.
Jag har inte bloggat på ett tag.

Jag har verkligen haft fullt upp, börjat jobba... och Ted har börjat gå - springa - klättra - ramla. Ja... you name it! Jag har fullt upp med att hålla reda på honom i alla fall.
Nog för att jag har ont om tid, men att blogga får ju en faktiskt att tänka på något annat, och att få ägna lite tid åt sig själv, vilket det annars numera är brist på måste jag säga.

Då så, nu ska jag börja blogga igen hade jag tänkt. En liten "fresh start" så att säga. Nytt teckensnitt i alla fall.
Tänkte också införa lite nya saker i min blogg också, lite "dagens"... Ni får se, helt enkelt! ;)


Som synd är nu är att klockan är mycket och jag måste försöka sova snart.
Johan är på älgjakt, men kommer troligtvis hem imorgon redan för de har skjutit en kalv och en stor tjur redan. Bra. För det är tråkigt att vara ensam. Men också skönt för jag får så mycket mera gjort när jag är själv.

Jobbar bara torsdag, fredag denna vecka. Skönt, för det är så mycket att göra på jobbet så man blir aldeles tom i huvudet när man kommer hem.
Men idag har jag varit ledig och då har jag =
  • Vikt ungefär ett ton tvätt
  • Tvättat ännu mera tvätt
  • Lagat ordentlig lunch och middag till mej och Ted
  • Städat datarummet
  • Faktiskt bäddat sängen
  • Bakat en himmelsk god kladdkaka
.... och resten av tiden har jag jagat Ted genom hela huset.

Nej nu måste jag sova, för det är nån (nämner inget namn) som brukar vakna tidigt varje morgon och väcka mej... hmm... ;)

Dagens....

...låt - Britney spears - womenizer
...middag - Lax i ugn
...citat - "Man måste röre hele hele hele tiden panne cotte" (Valerie i tv4's Hos mej halv åtta)

God natt, godnatt!